Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Probabiliteti që një pineskë e hedhur të bjerë me kokë poshtë është 34\dfrac{3}{4}. Vlerësoni sa herë ka rënë ajo me kokë poshtë, në qoftë se është hedhur:

  1. 20 herë
  2. 7 herë