Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Keti mendon se pak njerëz kanë lindur të shtunën ose të dielën në krahasim me ditët e tjera të javës, sepse çdo lindje e planifikuar bëhet gjatë javës. Ajo mbledh informacione nga 100 shokët e saj të moshave të ndryshme rreth ditëve kur bie ditëlindja e tyre këtë vit dhe sheh që e shtuna dhe e diela kanë të njëjtat mundësi si ditët e tjera të javës.

Sugjeroni pse informacioni që ajo ka mbledhur nuk do të thotë që ideja e saj rreth ditëve kur kanë lindur njerëzit, është e gabuar.