Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 8.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pjesët e ngjyrosura të ruletës së dhënë në figurë janë të gjitha të barabarta. Silvana është duke luajtur një lojë me tarifë 50 lekë për një të rrotulluar. Ajo fiton një çmim në qoftë se ruleta ndalon te sektori blu.

  1. Në qoftë se Silvana ka kryer 24 rrotullime, sa mundësi ka që të fitojë?
  2. Në qoftë se shpërblimi për çmimin është 100 lekë, sa është fitimi mesatar për Silvanën?