Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

A janë rezultatet në secilin prej rasteve të barasmundshme? Në qoftë se janë, gjeni probabilitetin e secilit rezultat. Në qoftë se ato nuk janë, shpjegoni pse.

  1. Rezultati i pikëve të një zari të rregullt.
  2. Rënia e një pineske me kokë lart ose me kokë poshtë gjatë hedhjes së saj.
  3. Dita e javës kur lind një fëmijë.
  4. Zgjedhja e një shkronje nga një faqe e zgjedhur rastësisht nga një libër.