Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një çantë ndodhen disa pulla me ngjyrë të gjelbër dhe të zezë. Në fillim, probabiliteti i zgjedhjes së rastësishme nga çanta e një pulle të gjelbër, është 14\dfrac{1}{4}. Pullat e nxjerra nga çanta nuk kthehen më në të.

Dy pullat e para të nxjerra nga çanta janë me ngjyrë të gjelbër. Cili është numri më i vogël i pullave të zeza, që duhet të jenë akoma në çantë?