Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 8.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tre shokë vëzhgojnë sa herë ka rënë 6 gjatë hedhjes së një zari të parregullt.

Alketi: gjithsej 40 hedhje; nga këto 10 herë ka rënë 6.

Ana: gjithsej 40 hedhje; nga këto 8 herë ka rënë 6.

Donika: gjithsej 80 hedhje; nga këto 21 herë ka rënë 6.

  • Alketi thotë se ata duhet të marrin mesoren e tri vlerësimeve.
  • Ana thotë se duhet të marrin mesataren e të treve.
  • Donika thotë se ata duhet t'i mbledhin të gjitha rezultatet dhe të përdorin dendurinë relative si vlerësim të probabilitetit të rënies së numrit 6.

Cila metodë është më e mira?