Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Anxhela hedh një zar 100 herë, nga të cilat 71 herë bie një numër që është pjesëtues i numrit 12.

A anon zari nga numri 5? Argumentoni përgjigjen tuaj.