Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

ABCDABCD është një katror dhe EE, FF janë pikat e mesit përkatësisht të brinjëve ADAD dhe BCBC.

Në qoftë se zgjidhni një pikë rastësisht në katror, sa është probabiliteti që ajo pikë të jetë në pjesën e ngjyrosur?