Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një katror me brinjë 4 cm, vizatohen katër çerek rrathë të ngjyrosur, si në figurë. Në katror, zgjidhet rastësisht një pikë. Gjeni probabilitetin që pika të jetë në pjesën e ngjyrosur.