Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 8.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Sektorët e ngjyrosur të ruletës së dhënë në figurë, janë të barabartë. Në qoftë se shigjet ndalon te sektori i gjelbër, pikët dyfishohen.

Në qoftë se ndalon në sektorin blu, pikët përgjysmohen.

Suela luan një lojë me Andrean, i cili e rrotullon ruletën i pari dhe merr rezultatin e treguar në figurë.

Sa është probabiliteti që Suela të fitojë më shumë pikë se Andrea?