Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Për secilin çift të ngjarjeve të mëposhtme, identifikoni ngjarjet që janë ose jo të papajtueshme.

  1. P: Një vajzë ka flokë të kuq. Q: Ajo i ka sytë bojë kafe.
  2. F: Një djalë merr të njëjtin numër pikësh kur hedh 2 zare. G: Shuma e pikëve është numër tek.
  3. M: Një vajzë merr të njëjtin numër pikësh kur hedh 3 zare. N: Shuma e pikëve është numër tek.
  4. X: Një vajzë merr të njëjtin numër pikësh kur hedh 3 zare. Y: Shuma e pikëve është shumëfish i numrit 6.