Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një paketë letrash, përmban 60 letra në katër ngjyra: të zeza, të kuqe, të gjelbra dhe blu, nga 15 për secilën ngjyrë. Letrat e zeza mbajnë numrat nga 1 në 15. Letrat e kuqe mbajnë numra shumëfisha të numrit 2. Letrat e gjelbra mbajnë numra shumëfisha të numrit 3. Letrat blu mbajnë numra shumëfisha të numrit 6. Hapet një letër. Për secilin prej çifteve të ngjarjeve, tregoni nëse janë ose jo të papajtueshme.

  1. A: Letra është e zezë. B: Paraqet një numër çift.
  2. C: Letra është e kuqe. D: Paraqet një numër tek.
  3. E: Letra është e gjelbër. F: Paraqet një numër që është pjesëtues i numrit 20.
  4. G: Letra është blu. H: Paraqet një numër të thjeshtë.