Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Të gjitha kopsat në një çantë janë të gjelbra, të bardha ose të zeza. Probabiliteti që një kopsë e zgjedhur rastësisht nga çanta, të jetë e gjelbër, është 13\dfrac{1}{3}, që të jetë e bardhë, është 12\dfrac{1}{2}. Sa është probabiliteti që një kopsë e zgjedhur rastësisht, të jetë:

  1. e zezë?
  2. të mos jetë e bardhë?