Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 8.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Sandri ka 2 pako me 12 letra, secila e shënuar me një nga numrat nga 1 deri në 12.

Ai heq prej njërës pako të gjithë shumëfishat e numrit 4. Më pas, i bashkon të dyja pakot dhe i përzien letrat. Ai kthen dhe sheh letrën që është në krye. Gjeni probabilitetin që letra:

  1. të jetë shumëfish i numrit 6;
  2. të jetë numër çift;
  3. të mos jetë numër i thjeshtë.