Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 8.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një çantë me ëmbëlsira, ka 4 copë me krem vanilje, 3 copë me çokollatë të bardhë, 3 copë me çokollatë të zezë dhe 2 copë me krem karamel. Sa është probabiliteti që një ëmbëlsirë e zgjedhur rastësisht, të përmbajë:

  1. çokollatë?
  2. krem?
  3. krem karamel?