Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 8.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Pasi përizejmë disa letra të shënuara me numrat nga 1 deri në 10, zgjedhim rastësisht një letër. Më poshtë, renditen 4 ngjarje të mundshme.

A Nxirret një numër i thjeshtë. B Nxirret një numër pjesëtues i numrit 36. C Nxirret një numër çift. D Nxirret një numër tek.

  1. Renditni çiftet e ngjarjeve të papajtueshme.
  2. Renditni çiftet e ngjarjeve që përbëjnë të gjithë hapësirën e rezultateve të mundshme.
  3. Shpjegoni pse ngjarjet A dhe C nuk janë të papajtueshme.