Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 8.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Probabilitetet për një zar të parregullt, janë dhënë në tabelën e mëposhtme.

Që të bjerë 4, është tri herë më e mundshme se të bjerë 3. Gjeni probabilitetin që:

  1. të bjerë 3;
  2. të bjerë 4;
  3. të bjerë një numër i thjeshtë.