Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit 8.3Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një ruletë është ndërtuar në mënyrë të tillë që në të mund të bien numrat 1 në 10 dhe probabiliteti për të rënë një numër (k+1)(k+1) është 2 herë më i madh se të bjerë numri kk (për k=1;2;3;...9k=1; 2; 3; ...9). Gjeni probabilitetin që:

  1. të bjerë numri 1; të bjerë numri 10.

Jepeni përfundimin si numër dhjetor të rrumbullakosur në 3 shifra pas presjes dhjetore.