Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 9.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Rrumbullakosni secilin nga numrat e mëposhtëm: i) në një shifër pas presjes dhjetore; ii) në numrin e plotë më të afërt.

 1. 8.37288.3728
 2. 18.8218.82
 3. 35.8435.84
 4. 278.72278.72
 5. 1.39491.3949
 6. 3894.793894.79
 7. 0.0083720.008372
 8. 2399.92399.9
 9. 8.98588.9858
 10. 14.030614.0306
 11. 1403.061403.06
 12. 140306140306

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.