Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 9.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni një përfundim të përafërt për secilën nga llogaritjet e mëposhtme.

 1. 4.88+3.074.88+3.07
 2. 216+339216+339
 3. 0.0049+0.003020.0049+0.00302
 4. 43.8928.8343.89-28.83
 5. 3.77×0.853.77 \times 0.85
 6. 44.66÷0.8944.66 \div 0.89
 7. 3.76×4.223.76 \times 4.22
 8. 17.39×22.9817.39 \times 22.98
 9. 4.59×7.919.86\dfrac{4.59 \times 7.9}{19.86}
 10. 54.31÷8.854.31 \div 8.8
 11. 4.98×6.124.98 \times 6.12
 12. 17.89+21.9117.89 + 21.91
 13. 5.799×3.18.86\dfrac{5.799 \times 3.1}{8.86}
 14. 34.81839.834.8183 - 9.8
 15. 32.91×4.83.1\dfrac{32.91 \times 4.8}{3.1}
 16. 272.70143272.701-43
 17. (9.82+9.20.438)2(9.8^2 + 9.2 - 0.438)^2