Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 9.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni një përfundim të përafërt për secilën nga llogaritjet e mëposhtme.

  1. 29.91×38.33.1×3.9\dfrac{29.91 \times 38.3}{3.1 \times 3.9}
  2. 16.2×0.480.23×31.88\dfrac{16.2 \times 0.48}{0.23 \times 31.88}
  3. (4.82+4.20.238)2(4.8^2 + 4.2 - 0.238)^2
  4. 63.8×1.721.782\dfrac{63.8 \times 1.7^2}{1.78^2}
  5. (2.03÷0.041)\sqrt{(2.03 \div 0.041)}
  6. (27.6÷0.57)\sqrt{(27.6 \div 0.57)}