Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 9.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Filipi dëshiron të gjejë me përafrim se sa centimetra ka një jard. Ai di që 1 inç = 2,5400 cm dhe 1 jard = 36 inç.

  1. Sa centimetra ka përafërsisht një jard, duke i rrumbullakosur 2,5400 cm në një shifër pas presjes dhjetore?
  2. A mund të konsiderohet ky një përafrim i mirë? Argumentoni përgjigjen tuaj.