Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit 9.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një pishinë ka përmasat 25,8 metra me 11,9 metra. Ajo është e mbushur me ujë me thellësi 1,1 metra. Pishina zbrazet nga një tub që nxjerr 29,8 litra në sekondë.

  1. Llogaritni me përafërsi kohën që duhet për zbrazjen e pishinës.
  2. Llogaritni me saktësi këtë kohë.