Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 9.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Një grumbull zhavorri ka formën e një koni me diametër të bazës 4,12 metra dhe lartësi 2,54 metra. Ai do të transportohet me anën e një mjeti që mban 3 kv zhavorr. Dendësia e zhavorrit është 2,9 ton/m3. Arjani thotë se mjeti duhet të bëjë 100 rrugë për të transportuar zhavorrin. A ka të drejtë Arjani? Tregoni llogaritjet tuaja.