Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 9.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Roni do të lyejë gardhin me dërrasa të shtëpisë së tij. Me një litër boje, lyhen 6 m2. Boja shitet në kuti 5-litërshe. Gardhi i shtëpisë së Ronit është 1,8 m i lartë dhe 48 m i gjatë. Sa kuti bojë duhet të blejë Roni? Tregoni llogaritjet tuaja.