Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit 9.1Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Greta është duke udhëtuar me makinë nga Shkodra në Korçë, në një largesë 267 km. Makina e saj harxhon 3,75 litra naftë për 50 km.

  1. Gjeni me përafrim sa litra naftë i duhen asaj për këtë udhëtim.
  2. Greta mendon se shpejtësia e saj mesatare do të jetë 55 km në orë. Në qoftë se ajo niset në orën 10:30 nga Shkodra, rreth cilës orë do të mbërrijë ajo në Korçë?