Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 1

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 1 të mësimit Aftësohuni: Fillimi i një Biznesi në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shokët bëjnë një listë të kushteve që duhet të plotësojë vendndodhja e restorantit (të dhëna më poshtë). Rovena vizaton një hartë në shkallë.

  1. Cila është shkalla e hartës?
  2. Vizatoni një kopje të saktë të hartës dhe ngjyrosni zonat që plotësojnë të tria kushtet.
  3. Ata vendosin për një vend që është në kursin 315°315\degree nga T dhe 014°014\degree nga A. Në kopjen tuaj të hartës, shënojeni këtë vend me R.

Kushtet për vendndodhjen e restorantit:

  • Jo më shumë se 500 m larg stacionit të trenit.
  • Të paktën 200 m larg çdo restoranti konkurrent.
  • Jo më shumë se 150 m larg rrugës kryesore.