Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 2

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 2 të mësimit Aftësohuni: Fillimi i një Biznesi në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Diagrami tregon përmasat e përdorura për një logo që do të përdoret në kartëvizitat e restorantit.

  1. Gjeni syprinën e logos.
  2. Po të përdorim një fletë reklame A5, logoja zmadhohet me faktor 2.5. Gjeni syprinën e logos së zmadhuar.
  3. Një kuti boje me ngjyra printon 4000 kartëvizita. Sa fleta reklame A5 shpresoni që të printoni me një kuti boje me ngjyra?

Zgjidhja

Shkarko aplikacionin për të parë zgjidhjen.