Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 3

Zgjidhja e ushtrimit Detyra 3 të mësimit Aftësohuni: Fillimi i një Biznesi në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Restoranti duhet t'i zbatojë rregullat e sigurimit ndaj zjarrit.

  1. xx është numri i klientëve në restorant dhe yy është numri i stafit në restorant. Shkruani dy inekuacione me xx dhe yy për të shprehur rregullat e sigurimit nga zjarri (të dhëna më poshtë).
  2. Në një letër të milimetruar, vizatoni boshtet OxOx dhe OyOy, për xx nga 0 deri në 40 dhe yy nga 0 deri në 40. Ngjyrosni zonën, pikat e së cilës kënaqin të dyja inekuacionet.
  3. Përdorni inekuacionet tuaja dhe/ose grafikun për të gjetur numrin më të madh të klientëve që mund të hyjnë në restorant në çdo kohë.