Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Xheni shkon në punë me autobus. Bileta kushton 40 lekë. Ajo punon ditën e hënë, të mërkurë, të premte dhe të shtunë. A do të kursej Xheni para, në qoftë se blen një biletë javore që kushton 900 lekë, në vend që të blejë dy bileta në ditë?