Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shishja A e laboratorit përmban 80 ml acid sulfurik, kurse shishja B përmban 100 ml ujë. Xhulia hedh 20 ml ujë nga shishja B në shishen A.

  1. Ç'pjesë e sasisë së lëngshme në shishen A është ujë?
  2. Acidi sulfurik dhe uji në shishen A janë përzier së bashku. Një lugë me 20 ml nga kjo përzierje hidhet në shishen B. Sa: i) acid sulfurik përmban luga? ii) ujë përmban luga?
  3. Gjeni vëllimin e acidit sulfurik dhe të ujit në: i) në shishen A; ii) shishen B.