Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Sa herë furnizohet me benzinë, Andi i ruan kuponët "Klienti më i mirë", me anë të të cilëve mund të përfitojë udhëtime me avion falas. Ai merr 5 kuponë për çdo 30 litra benzinë që blen. Benzina kushton 150 lekë për litër. Atij i nevojiten 600 kuponë për të udhëtuar në Romë. Makina e Andit kryen mesatarisht 100 km me 8 litra benzinë.

  1. Sa duhet të shpenzojë Andi që të mbledhë 600 kuponët?
  2. Sa kilometra duhet të bëjë Andi me makinë, në mënyrë që ai ta fitojë udhëtimin për në Romë falas?