Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Baza dhe faqet anësore të një sirtari janë veshur me letër. Sirtari është me përmasa si në figurë.

  1. Duke zbërthyer të gjitha kllapat, shprehni në varësi të xx: i) syprinën e faqes së përparme të sirtarit; ii) syprinën e një faqeje anësore të sirtarit; iii) syprinën e përgjithshme të letrës së përdorur; iv) vëllimin e sirtarit.
  2. Syprina e përgjithshme e letrës së përdorur për sirtarin është 51x51x cm2. Gjeni vlerën numerike të vëllimit të sirtarit. Tregoni si e arritët rezultatin.