Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Tabela e mëposhtme tregon numrin e netëve dhe numrin e klientëve që qëndrojnë në një hotel.

  1. Njehsoni: i) mesataren aritmetike të ditëve të qëndrimit; ii) mesoren e ditëve të qëndrimit.
  2. Gjeni: i) amplitudën; ii) ndryshesën ndërkuartilore.