Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Përsëritje për krerët 1-6 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Në zgjedhje, një politikan mori 8082 vota dhe fitoi 36% të të gjitha votave. Sa persona morën pjesë në votim?
  2. Një politikan tjetër mblodhi 7010 vota. Sa përqind të të gjitha votave ka fituar ai?
  3. Numri i votuesve që kanë marrë pjesë në zgjedhje është 63.7% i rrumbullakosur në një shifër pas presjes dhjetore. Cili është numri maksimal dhe minimal i votuesve në këto zgjedhje?