Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në pohimet e mëposhtme, dalloni ato që janë të vërteta dhe ato që janë të gabuara. Në rastet kur pohimet janë të gabuara, shkruani një pohim të ri, të vërtetë, që lidh të dyja shprehjet.

  1. 0,85 : 10 >> 85 : 1000
  2. 0,85 : 10 \ge 85 : 1000
  3. 1 \le 75\dfrac{7}{5} \le 112\dfrac{1}{2}
  4. 32^2 = 3 ×\times 2
  5. 92^2 \not = 9 + 9