Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Kryeni me mend ose me shkrim veprimet e mëposhtme.

  1. 18 ×\times 30
  2. 3,5 ×\times 18
  3. 3,36 : 6
  4. 650 ×\times 1,3
  5. 8,31 ×\times 6,2
  6. 1,083 ×\times 2,45
  7. 15,2 : 8
  8. 406 : 1,4