Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Përsëritje 1 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni përfundimet e shprehjeve të mëposhtme, duke përdorur makinën llogaritëse.

  1. 12,78 + 6,41 ×\times 8,32 - 9,3
  2. 3(3)24×4×(1)2\dfrac{3-\sqrt{(-3)^2-4\times 4\times (-1)}}{2}