Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Përsëritje 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 3a7=353a-7=35
  2. b4+3=28\dfrac{b}{4}+3=28
  3. 5c+23=85c+23=8
  4. 4x+7=3x+134x+7=3x+13
  5. 3x9=8x693x-9=8x-69
  6. 104x=248x10-4x=24-8x