Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Në një maratonë, Semi vrapon për xx orë, ndërsa Andi vrapon për 36 minuta më shumë. Shuma e kohëve të tyre është 7 orë.

  1. Shkruani një ekuacion me të panjohur xx për shumën e kohëve të tyre.
  2. Zgjidhni ekuacionin për të gjetur kohën e Semit dhe të Andit. Përfundimet jepini në orë dhe minuta.