Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e fuqisë së dytë të mëposhtme, duke faktorizuar.

  1. x2x12=0x^2-x-12=0
  2. x212x+35=0x^2-12x+35=0
  3. x2+12x+36=0x^2+12x+36=0
  4. 16x2121=016x^2-121=0
  5. 6x29x=06x^2-9x=0
  6. 3x2+7x+4=03x^2+7x+4=0
  7. 10x219x+6=010x^2-19x+6=0