Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Përsëritje 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

a) Formoni katrorin e plotë për shprehjet e mëposhtme të fuqisë së dytë.

  1. x24x1x^2-4x-1
  2. x2+3x+2x^2+3x+2

b) Zgjidhni ekuacionet e fuqisë së dytë të dhënë më poshtë, duke formuar katrorin e plotë.

  1. x210x+16=0x^2-10x+16=0
  2. 2x2+8x=242x^2+8x=24