Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Përsëritje 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni inekuacionet e mëposhtme dhe përfundimet paraqitini në një bosht numerik.

  1. 5x12>135x-12>13
  2. 5x+172x+85x+17 \leq 2x+8
  3. 172x>917-2x>9
  4. 3(103x)<243(10-3x)<-24
  5. x2+8x+7<0x^2+8x+7<0
  6. x2+3x180x^2+3x-18 \geq 0