Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 10

Zgjidhja e ushtrimit 10 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Thjeshtoni thyesat algjebrike të mëposhtme.

  1. 2x2+4x8x\dfrac{2x^2+4x}{8x}
  2. x2+x(x+1)2\dfrac{x^2 + x}{(x+1)^2}