Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. y×13y \times 13 
  2. y×7×xy \times 7 \times x
  3. x+x+xx + x + x
  4. y×y×yy \times y \times y
  5. 2×x:42 \times x : 4
  6. 4yx+yx4yx + yx