Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. 4a3b+2a4a - 3b + 2a
  2. 75a5+7b7 - 5a - 5 + 7b
  3. 4a+4a24a + 4a^2
  4. 3a2b+2a2b5ab23a^2b + 2a^2b - 5ab^2
  5. 6ab+3b96ab + 3b - 9
  6. 8a2:4+2a3a28a^2 : 4 + 2a - 3a^2