Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Jepet v2=u2+2asv^2 = u^2 + 2as.

  1. Gjeni vv, kur u=8u = 8a=3a = 3 dhe s=6s=6.
  2. Gjeni ss, kur v=12v=12u=9u = 9 dhe a=9a = 9.