Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. a3×a4a^3 \times a^4
  2. b8:b3b^8 : b^3
  3. (c3)2(c^3)^2
  4. 4d3×5d64d^3 \times 5d^6
  5. 8e9:2e38e^9 : 2e^3
  6. 18f6×2f2:6f818f^6 \times 2f^2 : 6f^8