Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Paraqitni më thjesht shprehjet e mëposhtme.

  1. x6×x4×x2:x7x^6 \times x^4 \times x^2 : x^7
  2. y6×y3×y3y5×y5\dfrac{y^6 \times y^3 \times y^3}{y^5 \times y^5}
  3. (2z2)3(2z^2)^3
  4. (27x2y)0(27x^2y)^0
  5. 14u7×2u314u^7 \times 2u^{-3}
  6. 10p3:2p510p^3 : 2p^{-5}
  7. (3r2)3(3r^{-2})^3
  8. (2s2t3)2(2s^2t^{-3})^{-2}