Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 8

Zgjidhja e ushtrimit 8 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni kllapat në shprehjet e mëposhtme.

  1. 5(2a+3)5(2a+3)
  2. 3(6b3c)3(6b-3c)
  3. 4d(8d2c)-4d(8d-2c)
  4. y(y+3)2y(y+1)y(y+3) - 2y(y+1)